Sveriges största konferens för vattenträning kommer till Umeå

Navet värd för Sveriges största vattenträningskonferens. Foto: Brian Matangelo/Unsplash

Badhus och friskvårdsanläggning Navet, i Umeå, blir i slutet av augusti värd för H2O Inspirationsdagar, Sveriges största konferens inom vattenträning.

Under dagarna kan deltagarna välja mellan femton olika typer av vattenträningspass, aufguss-sittningar, bastuyoga, workshops och föreläsningar. Instruktörerna kommer från Navet, Svenska Badmästareförbundet och Gaia Morizzo. Gaia, som reser från Italien, är marinbiolog, före detta elitsimmare och simtränare samt grundare av Okeo academy, där vattenträning är i fokus. Hon kommer att hålla både teoretiska och praktiska pass i bassängen.

H2O inspirationsdagar, som arrangeras årligen av Svenska Badmästareförbundet, riktar sig till gruppträningsinstruktörer med inriktning på vattenträning. 

– Vi på Svenska Badmästareförbundet arrangerar årligen olika events, främst i centrala Sverige, och det har länge funnits en efterfrågan om event även i norr. Vi ser verkligen fram emot H2O i Umeå och vi är alla spända, nervösa och otroligt peppade inför dessa dagar. Vi ser fram emot att erbjuda deltagarna härliga upplevelser och inspiration, säger Sofia Luukkonen, eventplanerare på Svenska Badmästareförbundet.