Nattfotboll engagerade över 200 ungdomar i Ängelholm

I sommar har det arrangerats nattfotboll i Ängelholm. På bilden Susanne Nordin, Ängelholmshem och Kalle Hansson Ängelholm Fotbollsförening.

Under sommarlovet anordnades nattfotboll i Ängelholm, ett initiativ som lockade över 200 ungdomar till fotbollsplanen på fredagskvällar. Aktiviteten, ett samarbete mellan det kommunala bostadsbolaget Ängelholmshem och Ängelholm Fotbollförening (ÄFF).

Syftade med satsningen är att erbjuda ungdomar en meningsfull sysselsättning mellan kl. 21 och 23,och att hålla dem borta från gatorna. Nattfotbollen arrangerades under åtta fredagskvällar och var ett led i Ängelholmshems förebyggande sociala arbete. 

Susanne Nordin som är boendeutvecklare på Ängelholmshem har tagit initiativ till satsningen berättar:

"Med nattfotbollen ville vi öka vuxennärvaron bland ungdomar, men kanske framförallt ge dem något att hitta på istället för att hänga på stan, berättar Susanne Nordin. Nattfotbollen är en del av vårt förebyggande sociala arbete men också en samhällsinsats vi gör tillsammans med ÄFF för att främja rörelse bland unga. Det är jättekul att vi fått så fin uppslutning på fredagskvällarna"

Initiativet mottogs väl av både deltagare och arrangörer, och planerna för framtida satsningar av liknande karaktär kan komma att bli aktuella. Nattfotbollen har visat att det finns ett stort intresse för aktiviteter som förenar rörelse med social gemenskap i Ängelholm. Ungdomsansvarig hos ÄFF Kalle Hansson har varit på plats under Nattfotbollen:

– Det har varit god energi och stämning bland ungdomarna. Det har varit kul att se både äldre och yngre som tog möjligheten att spela fotboll tillsammans under sommarlovet, berättar Kalle Hansson. Vi och Ängelholmshem ska nu fundera på hur vi kan arbeta vidare med konceptet, säger Kalle Hansson.