Ombyggd padelhall öppnar som tenniscenter i Göteborg

Padel Center Delsjön som hallen ser ut idag innan konverteringen till en modern tennisanläggning. Foto: GTC

Göteborgs Tenniscenter står redo att öppna efter ombyggnaden av Padel Center Delsjön. Centret blir en ny bas för både träning, tävlingar och ungdomsutveckling.

Göteborg får snart en ny tennishall när Göteborgs Tenniscenter öppnar i slutet av året. Anläggningen har genomgått omfattande anpassningar och ersätter det tidigare Padel Center Delsjön. Bakom projektet står fem personer från Göteborg, däribland den före detta tennisspelaren Magnus Gustafsson. Gustafsson kommer att vara verksamhetsansvarig för centret, som ska bli en fast punkt för hans arbete med unga tennistalanger. Sedan 2012 har Gustafsson arbetat med att utbilda unga spelare och nu får han en permanent plats för sin verksamhet.

Den nya hallen kommer att erbjuda tre fullstora tennisbanor. I framtiden planeras även en läktare för att bättre kunna följa matcher och evenemang. Karl Ljunggren, ordförande för Göteborgs Tenniscenter och vd för L2 Fastigheter, är ansvarig för ombyggnaden.

Magnus Gustafssons nuvarande verksamhet omfattar cirka 300 spelare i olika åldrar och nivåer. För tillfället hyr verksamheten 90 timmar i veckan i Ullevi TK:s anläggning i Kallebäck.

Målet med det nya centret är att skapa en stabil bas för fortsatt utveckling av svensk tennis. Fokus ligger inte bara på att utveckla spelare, utan också på att främja fysisk aktivitet hos unga. 

Med den nya anläggningen hoppas ledningen på Göteborgs Tenniscenter att fler barn och ungdomar ska intressera sig för tennis och fysisk aktivitet.

– Göteborgs Tenniscenter blir vad jag vet den första anläggningen i Sverige där en padelhall omvandlas till en tennisanläggning. Eftersom de flesta nödvändiga funktioner redan finns på plats så är det bara en del mindre anpassningar som behöver göras. Det innebär att vi kan satsa fullt ut på att bygga tennisbanor med de allra bästa underlagen och den bästa belysningen, säger Karl Ljunggren.

Mot bakgrund av det vikande intresset för padel, så hoppas och tror Karl Ljunggren att fler engagerade privatpersoner och företag runt om i Sverige, som värnar om svensk tennis, ser en möjlighet att förvärva och konvertera en tom padelhall till en modern tennisanläggning.

– Det har satsats hundratals miljoner på att bygga padelanläggningar överallt i Sverige. För att tillvarata dessa investeringar som är gjorda, så kan man med relativt begränsade medel omvandla dessa anläggningar till tennishallar. Fler banor och fler barn och unga som börja spela tennis är en förutsättning för att återupprätta Sverige som den tennisnation som vi en gång var, säger Karl Ljunggren.