Startskottet för Ulvsunda Idrottscentrum - Omvandlingen av Pripps-bryggeriet inleds

Visionsbild: White Arkitekter

Idag inleds byggandet av det efterlängtade idrottscentrumet i Ulvsunda. S:t Erik Markutveckling har uppdragit åt Skanska att förvandla det gamla Pripps-bryggeriet i Bromma till en modern idrottsanläggning. Den nya anläggningen, som kommer att täcka cirka 25 000 kvadratmeter, kommer att erbjuda faciliteter för hallidrotter såsom handboll, basket, innebandy och volleyboll. Dessutom planeras utrymmen för bordtennis, dans, brottning, fäktning och judo, bland andra aktiviteter.

White Arkitekter På plats för det symboliska spadtaget finns Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård (S) och Skanska Sveriges vd Magnus Persson. Sveriges främsta bordtennisspelare på damsidan och nyblivna kvartsfinalisten från Paris-OS, Linda Bergström, kommer även att vara där för att utmana de modiga.

Representanter från fastighetsägaren S:t Erik Markutveckling, Stockholms idrottsförvaltning och Skanska är också på plats för att visa runt och besvara frågor.

Ulvsunda idrottscentrum markerar ett första och viktigt steg i utvecklingen av det nya Bryggeriet i Bromma. Målet är att bevara områdets höga kulturhistoriska värden, skapa fler möjligheter till fysisk aktivitet för stadens barn och unga, och etablera en inkluderande och inspirerande mötesplats för framtida världsmästare, innovativa entreprenörer, kreativa konstnärer och engagerade föreningsmänniskor. På längre sikt planeras även nya bostäder, skolor och förskolor i området.