IRONMAN 70.3 European Championship 2025 kommer till Jönköping

Att vara värd för IRONMAN 70.3 European Championship lockar fler internationella atleter och kommer därmed ett ökat antal besökare till Jönköping. Foto: Michael Campanella

Jönköping kommer att vara värd för IRONMAN 70.3 European Championship 2025 och 2026. Evenemanget höjs till en ny nivå, med världens bästa triatleter som tävlar om titeln som Europamästare. Även motionärer tävlar om titeln i sina åldersgrupper.

"Det är fantastiskt för oss att få möjligheten att vara värd för eventet. Destination Jönköping har varit mycket stödjande och förtroendeingivande under hela processen. Vi har redan en tävling av absolut världsklass, och att få European Championship-statusen kommer säkerligen att ge ytterligare en dimension till det, säger Magnus Nyberg, Race Director för IRONMAN 70.3 Jönköping.

– Vi ser nu ett ökat intresse igen för triathlon och IRONMAN 70.3 Jönköping efter pandemin och deltagarantalet och det internationella intresset är högre i år än föregående. Genom att addera till European Championship ser vi framemot att höja statusen ytterligare och välkomna proffsatleter världen över till evenemangsstaden Jönköping. Vi ser framemot att ta IRONMAN 70.3 Jönköping till ytterligare en nivå, säger Caroline Törnblad, chef möten och evenemang på Destination Jönköping.

Näst bäst i världen
IRONMAN 70.3 Jönköping blev tidigare i år utnämnd till den näst bästa IRONMAN 70.3-tävlingen i världen vid IRONMAN® Athletes' Choice Awards. Bedömningen omfattar alla aspekter av loppet, inklusive banorna, värdplatsen och organisationen.

Priset baserades på feedback från över 55 000 deltagare på alla IRONMAN-tävlingar globalt.