Sparbanken Lidköping Arena får ny utomhusyta

En ny gigantisk utomhusarena ska locka till rörelseglädje i Lidköping. Foto: bergo

En ny aktivitetsyta på 6300 kvadratmeter har installerats vid Sparbanken Lidköping Arena. Den tillfälliga arenan, benämnd "Summer Move", täcker utomhusbandyplanen. Arenan är designad för att stödja en rad olika sporter och är öppen för alla invånare i Lidköping under sommarmånaderna.

Mångsidig och tillgänglig

Syftet med den nya ytan är att uppmuntra till ökad fysisk aktivitet och stärka gemenskapen i området. Ytan är tillgänglig för alla åldrar och besök är kostnadsfritt. Bandyplanen används vanligtvis bara från november till mars, men med de multifunktionella sportgolven från Bergo Flooring kan området nu nyttjas från maj till september.

Samarbete för social sammanhållning

Utvecklingen av den nya aktivitetsytan är resultatet av ett samarbete mellan Lidköpings kommun och Sparbanken Lidköping. Projektet syftar till att främja social sammanhållning, särskilt bland barn och ungdomar som kan ha svårt att knyta kontakter på andra sätt. Genom att erbjuda fler möjligheter till fysisk aktivitet hoppas man kunna förbättra hälsan för människor i alla åldrar.