Götatunneln överdäckas

En ny stadsdelspark kommer att anläggas på Götatunnelns tak. Visionsbild: Göteborgs stad

Inom kort startar arbetet med att däcka över Götatunnelns av- och påfartsramper i Järntorgsmotet i Göteborg. Detta för att skapa plats för ett nytt parkområde

Uppe på Götatunnelns tak anläggs nu ett parkområde som får namnet Järnvägsparken. Parken kommer att sträcka sig från Järnvågsgatan i väster till Lagerhuset i öster. Förutom träd och planteringar kommer parken att innehålla en lekplats liksom sitt- och utsiktsplatser i solläge. Det kommer också finnas en gräsyta för lek, picknick och vila. Järnvågsgatan väster om parken kommer också att genomgå en förändring. Den ska bli en grönare och mer stadslik gata, tillgänglig för gående och cyklister.

– Den nya parken är en del av utvecklingen av Masthuggskajen som ska bli en grönare och mer vattennära stadsdel med mer plats för människor att mötas och trivas, säger Marit Sternang huvudprogramledare Masthuggskajen på exploateringsförvaltningen, Göteborgs Stad.

I samband med överdäckningen av ramperna bygger också Trafikverket ett så kallat avluftningstorn som tillsammans med överdäckningen kommer förbättra luftkvalitén och minska bullret från trafiken i området.