Göteborgs nya utflyktslekplats invigd

Jubileumsparken. Foto: Göteborgs stad

Äntligen har byggstaketen tagits ned och Göteborgs femte utflyktslekplats, Jubileumsparken i Frihamnen har invigts. 

Fantasi och kreativitet i kombination med tillgänglighet och säkerhet har varit ledord i arbetet med utflyktslekplatsen; den första permanenta delen av Jubileumsparken, som nu står klar och invigs.

bild
Foto: Göteborgs stad

– Här finns ett tjugotal fantasifulla och färgglada lekskulpturer, inbäddade i grönska, att klättra, balansera, gunga eller rutscha på. Platser att gömma sig i och fika vid eller bara slappa på, berättar projektledare Malin Gustafsson, park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad.

bild
Foto: Göteborgs stad

För mer stillsamma aktiviteter finns ljudskulpturer, sand- och vattenlek samt skulpturer, diken och planteringar som samlar eller leder regnvatten.

bild
Foto: Göteborgs stad

Omkring lekskulpturerna finns mattor av lågväxande örter och gräs med plats för vila och picknick. Planteringar med träd, buskar ängs- och lökväxter skapar en känsla av rum och ger ekosystemtjänster, som skydd mot sol och vind och som främjar biologisk mångfald. Genom att använda träd som flyttas från andra platser i staden, på grund av bygget av Västlänken, finns redan från start stora träd på platsen.

bild
Foto: Göteborgs stad