RUFF Golf öppnar inomhusanläggning i Karlstad

Anläggningen ligger i nslutning till Karlstad Citygolf Sommarro. Fotograf: Tim Hillblom

RUFF Golf etablerar sin första inomhusanläggning i Karlstad, vilket blir företagets elfte anläggningen i Sverige. Den nya anläggningen kommer att ligga vid Sommarro Golf, nära den tidigare flygplatsen, och förväntas öppna under hösten.

Anläggningen kommer att erbjuda spel på cirka 300 golfbanor från hela världen, inklusive St Andrews Old Course, Valderrama och Muirfield Village, samt svenska banor som Barsebäck. TrackMan-simulatorerna i anläggningen erbjuder även alternativ som minigolf och golfspel med speciella utmaningar.

AI-teknik i TrackMan-systemet ger spelare detaljerade analyser av slag och spelmönster, vilket syftar till att förbättra träningen. Enligt Alex Bengtsson, medgrundare och VD för RUFF Golf, kommer denna teknologi att förenkla och förbättra golfträningen.

Utöver golfsimulatorerna kommer anläggningen att ha en lounge med restaurang och bar där sportevenemang kommer att visas på TV. Anläggningen kommer att vara öppet året runt och är tänkt att fungera som en plats för företagsevent, kickoffer och golflektioner.