Höga Kusten - Årets Destination Sverige 2024

Snibbens Camping. Foto: Höga Kusten Destinationsutveckling

Under Elmia Husvagn och Husbil, Nordens största mässa för det mobila livet, tilldelades Höga Kusten utmärkelsen "Årets Destination Sverige". Priset, som delas ut av Elmia och FREEDOMtravel, baseras på röster från besökare på freedomtravel.se.

Höga Kusten vann med 29 % av rösterna, före de andra nominerade destinationerna Helsingborg, Karlskrona, Lysekil och Mariestad.

Elmia Husvagn och Husbil äger rum årligen i Jönköping och lockar mellan 30 000 och 35 000 besökare som är intresserade av campingbranschen och relaterade nyheter. Evenemanget pågår i år från den 11 till den 15 september.

Priset ”Årets Destination Sverige” delas ut till en destination som erbjuder:

  • Ett bra utbud av ställplatser och/eller campingar
  • En välkomnande atmosfär för campingfordon
  • Unika upplevelser och sevärdheter
  • Möjlighet att besöka under större delen av året

I år kunde besökare rösta på fem nominerade destinationer mellan den 28 maj och den 20 augusti. Höga Kusten belönades för sin attraktiva natur, inklusive berg och öar, samt för sina kulturupplevelser och bra faciliteter för husbilsresenärer.

Utmärkelsen delades ut på lördagen och mottogs av Johan Persson från Långsele Camping, som representerade Höga Kusten.

 Jättekul att Höga Kusten har blivit framröstad som vinnare av besökarna! Destinationen bjuder på fina campingmöjligheter med många populära campingar som lockar både nationella och internationella besökare. I Höga Kusten satsar man på campingturismen där bland annat Huttopia öppnar en ny camping på Smitingen nästa år och i norra delen av världsarvet öppnade Salusand Camping nu i somras ", säger Mattias Peterson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling.

Källa: Höga Kusten Destinationsutveckling