Vallmobadet renoveras - karaktären och den familjära atmosfären bibehålls

Vallmobadet i Kolbäck. Foto: Caverion

Efter att Vallmobadet i Kolbäck stängde sina dörrar våren 2022 inleddes en omfattande renovering för att återuppliva det historiska badhuset. Istället för att riva och bygga om från grunden har Hallstahammars kommun valt att utgå från den ursprungliga byggnaden och bevara så mycket som möjligt. Projektet leddes av Caverion Sverige i nära samarbete med Hallstahammars kommun. 

Vallmobadet är mycket populät bland kommunens invånare och önskemålen när renoveringsplanerna offentliggjordes var att bevara dess själ och hjärta. Allt för att förbli familjärt och välkomnande. Det har lett till att slutresultatet till stor del kommer att ge besökarna en hög igenkänningsgrad när de återvänder under hösten 2024.

bild
Vallmobadet under renoveringen. Bild: Hallstahammars kommun

Caverion föröker att behålla fastighetens ursprungliga struktur samtidigt som man inför energieffektiv teknik i Vallmobadet. Projektet syftar till att göra Vallmobadet mer energieffektivt och förbättra arbetsmiljön för personalen.

Vallmobadet är den första byggnaden som ingår i ett planerat energisparande underhållsprojekt av kommunens fastigheter och anläggningar. Detta projekt, kallat EBUP, är inriktat på att minska kommunens energi- och underhållskostnader.

Renoveringen av Vallmobadet inkluderar även installationen av solceller för förnybar elproduktion. 

Projekteringen slutfördes våren 2023, och arbetet kommer att gå fram till den planerade nyöppningen i september 2024.