Malmö investerar 33,9 miljoner på ny idrottsplats i Rosengård

Rosengårds IP: Foto: Malmö stad

Fritidsnämnden har fattat ett beslut om att anlägga en ny hybridgräsplan på Rosengård Södra IP. Hybridgräsplanen, som är en del av tidigare beslutat inriktningsärende, förväntas vara klar till 2026 och kosta 33,9 miljoner kronor.

Utvecklingen av Rosengård Södra IP är en del av Malmös bredare stadsutvecklingsprojekt. Rosengårdsområdet planeras växa med nya bostäder, skolor och arbetsplatser, med målet att skapa en trygg och attraktiv stadsdel. För att också främja idrott och rekreation, samt möta stadens behov av fler anläggningar, är visionen att Rosengård Södra IP utvecklas till en modern idrottsanläggning och en central mötesplats för barn, unga och invånare i området.

Hybridgräsplanen kommer att flyttas något inom idrottsplatsen och löparbanan runt om planen kommer att tas bort. Det görs av säkerhetsskäl och för att möjliggöra planerad utveckling av idrottsplatsen. Hybridgräsplanen ger fler speltimmar och längre säsonger, vilket innebär att fler barn och unga kan delta i organiserad idrott året om, och att idrottsplatsen kan bli en ännu mer levande del av området.

– Det här är en investering i framtiden för barn och unga i Rosengård. Vi skapar fler möjligheter för en aktiv fritid, samtidigt som vi bygger en trygg och inkluderande mötesplats där alla kan mötas. Vi vill göra Rosengård Södra IP till en viktig del av både barn och ungas fritid och hela områdets utveckling, säger Sanna Axelsson (S), ordförande i fritidsnämnden.

– Jag ser fram emot att Rosengård får en toppmodern idrottsplats, som även kommer vara en mötesplats för hela staden och dess besökare. Det är en viktig investering som kommer att skapa glädje, delaktighet och meningsfullhet för Malmöborna, säger Surra Al Sakban (MP), vice ordförande i fritidsnämnden.

– Som ett första steg har fritidsnämnden nu beslutat att anlägga en hybridgräsplan på Rosengård Södra IP. Den nya planen ger fler speltimmar och friheten för fler att vara aktiva en större del av året. I takt med att Rosengårdsområdet växer ska Rosengård Södra IP bli både en modern idrottsanläggning och en trygg mötesplats, säger Linda Eklund (L), ledamot i fritidsnämnden.

Källa: Malmö stad