Hemester med husvagn eller husbil under vintern spås öka

Vintercamping. Foto: Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund

Vintercamping, en trend som håller i sig, väcker optimism hos First Camp. Ingela Lundkvist, kommersiell chef, noterar det starka intresset för camping och förutspår en ökning.

För många handlar vintercamping inte bara om snö och skidåkning utan också om att bryta vardagsmönstret. Nära hemmet lockar julmarknader, skördefester och andra aktiviteter som lockar campingentusiaster.

En växande grupp vill maximera sin investering i husvagnar och husbilar genom att använda dem året runt. Detta syns i ökad efterfrågan på campingplatser även under våren och hösten när fordonen blir som rullande sommarstugor.

Campingsäsongen under vintermånaderna, särskilt kring jul, sportlov och Vasaloppsveckan, ser ökad aktivitet i norra och mellersta Sverige. Aktiviteternas närhet är nyckeln, inte bara platsen.

Spontana 'hemestrar' är populära. First Camp noterar en stor efterfrågan på platser även i södra Sverige, där en pulkabacke eller närhet till restauranger kan locka kortväga besökare.

Gästernas fokus på frihet och natur har ökat intresset för längdskidåkning, något som nu är nästan lika populärt som alpin skidåkning.

First Camp ser ljust på framtiden med det kontinuerliga intresset. Optimismen gror med planer på att göra camping ännu mer tillgängligt för alla genom spännande investeringar.

b
Ibland kan det räcka med en häftig pulkabacke för barnen och gärna utbud av restauranger i närheten för att resan ska planeras in. Foto: Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund