Ny hinderbana har invigts på Farsta idrottsplats

Den nya hinderbanan på Farsta idrottsplats. Foto: Nicki Kozma

Nyligen invigde politiker och tjänstepersoner från Stockholm stad samt föreningsaktiva den nya hinderbanan på Farsta idrottsplats. 

Efter önskemål från föreningsaktiva och besökare har staden, tack vare trygghetsmedel, rustat upp den befintliga basketytan och skapat en ny hinderbana mellan idrottshallarna och ishallen.

bild
Johan Heinonen, ordförande idrottsnämnden, Marina Högland, idrottsdirektör, Anna Fernström, klubbchef FOC Farsta, Clara Lindblom, fastighetsborgarråd. Foto: Stockholms stad

– Platser som den här är viktiga, de skapar förutsättningar för fler stockholmare, unga som gamla, att röra på sig, säger Johan Heinonen, ordförande i idrottsnämnden som invigningstalade. Dessutom är det viktigt att platsen befolkas och aktiveras, det skapar trygghet och tillför positiva värden för alla som bor här.

Hinderbanan består av en blandning av hinder som utmanar bland annat smidighet, balans och styrka. Det finns två spår så att det är möjligt för två personer att ta sig igenom banan samtidigt. Intill finns två battle ropes. Utformningen och val av utrustning har anpassats för att nå en bred målgrupp. Dels för spontanidrott där barn och vuxna kan ta sig runt hinderbanan på det sätt som passar dem, exempelvis över eller under ribborna. Banan kan även nyttjas av de föreningar som är aktiva på anläggningen.

– Det är jättekul att se att hur idrottsplatser kan utformas på ett så här lekfullt sätt som verkligen bjuder in till rörelse. Vi vet också hur viktig idrotten och föreningslivet är för att skapa en meningsfull fritid för unga. Behovet av sammanhang där man har vettiga vuxna förebilder omkring sig har kanske aldrig varit större än idag, säger Clara Lindblom, fastighetsborgarråd.

Hinderbanan kompletterar det redan breda utbudet av aktiviteter på idrottsplatsen. Underlaget av konstgräs hade förvaltningen redan i lager. Basketytan har fått fyra korgar och ny asfalt med linjemålning till varje korg.