Åre Gastronomy Week är en satsning på skidåkning i kombination med mat och dryck och en hyllning till de lokala kulinariska traditionerna i Jämtland.. Årets program ska vara det mest omfattande hittills och arrangemanget har utökas från sju till tio dagar.
Under årets gastronomidagar kan besökarna göra en kulinarisk expedition, där en heldags skidåkning på fjället avslutas med middag och tältövernattning, eller långkok på älg och egenbakat tunnbröd på Åre torg. Veckans höjdpunkt äger rum den 6 februari, då 14 gäster kan äta en trerättersmiddag i kabinbanan under en tur upp- och nedför Åreskutan.
Antalet bokningar under Åre Gastronomy Week har per idag vuxit med 15 procent jämfört med starten år 2014.
– Åre är verkligen en genuin gourmetskidort, med kärlek för både skidåkning och mat, och närproducerade råvaror ligger hela området varmt om hjärtat. Det känns väldigt inspirerande att det lokala engagemanget uppskattas av skidgästerna, Calle Hedman, projektledare för Åre Gastronomy Week.