Detaljplanen för Linköpings nya simhall på väg att antas

I februari 2017 utsågs bidraget "Vågen" av 3XN Arkitekter med SLA, WSP, Hifab, Teknologisk Institut som vinnare i arkitekttävlingen för Linköpings nya bad-, sim- och mötesplats.

Detaljplanen för Linköpings nya simhall är den första av flera planetapper inom Folkungavallen.  Samhällsbyggnadsnämnden har under ett sammanträde på  ska detaljplanen för simhallen tillstyrkas. Det är kommunfullmäktige som slutligen antar detaljplanen, skriver Linköpings kommun i ett pressmeddelande. 

 

”Vågen” blev det vinnande bidraget i arkitekttävlingen för ny simhall. Förutom att vara en simhall för lek, motion och idrott, erbjuder ”Vågen” en ny mötesplats, där utomhusbadet blir centralt. ”Vågen” är ritat av 3 x Nielsen Arkitekter.

 

– Vi arbetar för ett spadtag av nya simhallen under våren 2018 och ser fram emot att det vinnande bidraget börjar byggas, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (S) i pressmeddelandet.

 

Den nya simhallen förläggs i anslutning till Tinnerbäcksbadet. Intill simhallen skapas en öppen plats som ska fungera för tillfällig angöring, som evenemangsyta och entrétorg. Detaljplan för den del av Folkungavallen som ska rymma en ny simhall är den första av flera planetapper inom Folkungavallen. Allmänna gator runt simhallskvarteret omfattas inte av denna detaljplan, utan planläggs separat.

 

Målet är första spadtaget ska tas våren 2018.

 

Det är kommunfullmäktige som slutligen antar detaljplanen.