Rekordstort intresse för alla på snö

2 000 fjärdeklassare besökte Alla på snö på Gärdet under 2016. Foto: Lotte Jernberg/SSF.

Svenska Skidförbundets projekt Alla på snö ger fjärdeklassare i olika kommuner möjligheten att upptäcka snöglädje genom olika sätt att glida på snö. Vecka 5–9 är det dags för Alla på snö att åter sprida snöglädje till Stockholms stads fjärdeklassare, detta skriver Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande. 

– Att möjliggöra för fler att åka skidor är ett prioriterat område för Svenska Skidförbundet. Det gensvar som vi får genom Alla på snö är oerhört positivt och motiverar oss att satsa ännu mer på att inkludera fler inom skidsporten, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet i pressmeddelandet.

Förra året kom 2 000 fjärdeklassare till Gärdet. Intresset var rekordstort redan då och en kö bildades för de som inte hann anmäla sig. Därför ökades antalet platser till 2 400 denna vinter, men inte ens det skulle visa sig räcka till. Det tog en dryg timme innan alla platser var uppbokade.

– Det är fantastiskt kul att det är så stort intresse för Alla på snö. Och vi önskar verkligen att vi hade plats för samtliga Stockholms skolor. Vi ser detta som en viktig signal att många fler vill prioritera fysiska aktiviteter för barn, de behöver bara göras mer tillgängliga, säger Charlotta Bürger Bäckström, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.