Branäs fortsätter satsningen i Mattesdalen

Foto: Branäsgruppen

I samband med bygget av den nya sittliften till toppen, Toppexpressen, väljer Branäs att flytta släpliftarna i området Mattesdalen och bygga om för att öka möjligheterna för gästen. Arbetet, som ska leda till en roligare skidupplevelse, ska vara klart till säsongstart 2022/2023.

 

– Slutresultatet blir fantastiskt. Att vi flyttar en lift kan låta som en liten detalj, men faktum är att det kommer att förändra upplevelsen helt och hållet, där skidåkningen blir roligare, åkytan större och möjligheterna fler. Du kommer, till skillnad från idag, att komma åt alla backar och attraktioner i Mattesdalen direkt vid liftens avstig, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Syftet med omstruktureringen i området är att uppnå ett tydligare skidområde med bättre och roligare skidåkning, där du slipper snedda över nedfarter för att nå ditt mål. Nyligen stod det också klart att Branäs gör en rekordinvestering i en ny lift till toppen, Toppexpressen, som finns på plats till säsongen 2022/2023. Liften utgår även den från området Mattesdalen, men trots ytterligare en lift i området blir den plana ytan i botten av backarna större och rymligare.

– Påstiget för Toppexpressen och Mattesliftarna är strategiskt placerade för att få ett så bra gästflöde som möjligt. Det blir mer som ett skidtorg än vad det är idag, vilket i kombination med att liftkapaciteten ökar leder till både mindre trängsel och kortare köer, berättar Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Utöver flytten av Mattesliftarna och ombyggnationen på skidtorget, tillkommer även en ny väg från toppen till Mattesdalen till nästa säsong. Den populära blå backen Långsvängen förlängs ytterligare och mynnar ut vid Mattesliftarnas avstig. Det finns dessutom planer på att bygga om parken.

– Det är inget som är bestämt än, men vi har många tankar och idéer om hur vi kan göra parkupplevelsen ännu bättre. Vi hoppas att vi kan få till det redan till nästa säsong.

Satsningen som just nu pågår i Branäs är stor och de kommande åren väntar ytterligare byggnationer av nya skidområden. Redan med nästa säsongs nyheter menar Mikael Forsell att Branäs kommer att få ett rejält lyft. Han framhäver Toppexpressen som en viktig och efterlängtad avlastning till Gondolen, men väljer även att lyfta fram hur skidåkningen blir ännu mer nivåanpassad – hur de mer erfarna kan få mer utrymme i de svårare backarna, samtidigt som de som inte åkt lika mycket kan ta del av hela skidområdet på ett bättre sätt.

– Genom att binda ihop våra tre stora områden tror jag att vi får en bättre spridning på gästerna och att fler kommer att utnyttja Mattesdalen. Vi gör det samtidigt enklare för gästerna att hitta vägar som passar deras nivå och erfarenhet, utan att riskera att hamna i partier som är för svåra. Vi pratar om små detaljer, men som gör väldigt mycket för helhetsupplevelsen.