Norska restriktioner tynger Skistar

Lars Pehrson/SvD/TT: Skistar-flaggor i Sälen. Arkivbild.

Givet förutsättningarna att vi lever i en pandemi levererar vi ett väldigt starkt resultat, säger Stefan Sjöstrand, vd för Skistar om kvartalsrapporten.

Nettoomsättningen sjönk med 31 procent till 603 miljoner kronor jämfört med ett år tidigare.

Norges strikta restriktioner när det gäller inresor för utländska besökare är fortsatt utmanande, skriver Sjöstrand i en rapportkommentar. Anläggningarna i Österrike påverkas också av hårda restriktioner.

Vår stora utmaning är Norge. De stängda gränserna och restriktionerna i Norge får en jättestor påverkan på vårt resultat. I och med att gästerna uteblir tappar vi i alla inkomstslag.

Men i Sverige märks en fortsatt stor efterfrågan trots att en del av den mest intensiva perioden för bolaget har passerat.

Vi är en produkt i den här tiden vi lever i eftersom det är bra att vara utomhus och röra på sig. Skillnaden från förra året är att vi då hade stängt från påsk, men nu har vi en mycket längre säsong framför oss.

Sommarsäsongen

Skistar satsar nu stort på sommarsäsongen. För 110 miljoner kronor kommer bolaget att bygga olika anläggningar för sommaraktiviteter i Åre, Sälen och Trysil.

Totalt investerar vi 110 miljoner under rådande pandemi. Det är rätt stora investeringar vi gör. Vår långsiktiga plan är att vi inte ska vara lika framtunga på sportlov och jullov, säger Stefan Sjöstrand.