Oski bjuder in till skateboardfestival I Malmö

Foto: Malmö stad

Nu samlas skateboardåkare från hela världen i Malmö för Oski Blast. Anledningen är att Malmös främsta skatestjärna Oskar "Oski" Rozenberg Halberg bjuder in till evenemang runt om i staden. Hjärtat i skatefestivalen är Parktorget i Folkets Park, men pop-up evenemang sker runt om i staden.

På Parktorget har en helvild ramp byggts med gränslösa möjligheter för explosiv likväl som kreativ åkning. Rampens design bygger på att hela skatevärlden ska kunna mötas. Oskis åkstil är en blandning mellan "park" och "street" och såväl de mest tekniska street-åkarna som de vildaste rampåkarna kan samlas i samma arena. 

Till Oski Blast samlas Malmös skatescen för att visa upp hela sin stad. Under skatefesten arrangeras tävlingar utanför Mitt Möllan, på Lokstallarna och på Konsthallstorget.

Arrangemanget på Konsthallstorget är ett samarbete med Malmö Konsthall och Bryggeriets Gymnasium. Eleverna på skateboardlinjen tagit inspiration från utställningen med William Scott för att designa skateanpassade skulpturer. Resultatet har blivit två rymdskepp. Det ena har stått på plats sen juli, men till Oski Blast landar även det andra skatebara rymdskeppet.

Oski Blast tävlar juniorer, masters (40+), damer och seniorer. Formatet bygger på att komma ifrån intränade rutiner och öppna för att tänja på gränserna. Vänta er högt tryck, bra stämning och skateboardåkning i världsklass.